Brudekjoler kan godt gå i arv
Når en person skal giftes, så må man antage, at vedkommende har valgt ens udkårne, som man forventer, at man skal tilbringe resten af ens liv med.
Sådan er vores forestilling om den ægte kærlighed i hvert fald i Vesten, hvor man hovedsageligt finder sammen, fordi man kan lide hinanden og desuden elsker den anden.
Men der findes jo andre foranstaltninger til, hvorfor man lader sig giftes andre steder i verden, om det er for at lave alliancer med andre lande, eller der er arrangeret ægteskaber til en.
Men vores hovedpointe er, at man da helst ikke skulle have den bagtanke, at man skal giftes igen senere – udover måske at forny ens ægteskabsløfter til den samme – så dette skulle gerne være første og eneste gang, man bliver gift.
Virkeligheden viser sig ofte at være en anden, at man bliver gift flere gange i ens liv med andre mennesker (helst ikke på samme tid), men i “gerningsøjeblikket” skulle man helst se sig selv blive gammel og dø med den ene person.
Det er praktisk og fordelagtigt med en brugt brudekjole
Således går især mange kvinder og drømmer om deres drømmebryllup, fra de er helt små, og et vigtigt hovedelement er den brudekjole, som der hersker mange traditioner angående.
Og hvis man virkelig skal gøre noget ud af brylluppet, så skal ens brudekjole gerne være dyr og flottere end de andre deltageres kjoler – men det er også mange penge at kaste efter en kjole, som ret beset blot skal bruges en enkelt dag.
Derfor kan man måske se retur i ens familie, om der er gemt en brudekjole, som blev båret af nogle, der havde et langt og lykkeligt ægteskab. Måske smitter det af på en.
For eksempel i Jylland er de jo kendt for at være nærrige og sparsommelige, så det kan tænkes, at mange brudekjoler i Frederikshavn er brugte.
Men selvfølgelig skal man være tilfreds med ens brudekjole, så hvis man ikke kan finde en flot brugt, må man jo købe en ny – selvom det kan blive dyrt.