Hvordan vil du lave en håropsætning?

Hvis vi kører tiden retur til dengang i Solkongens tid i Frankrig, så var det nærmest en kunstart at kunne skabe en hårpragt, der stod op i næsten flere meter på specielt kvinderne – og desto højere og mere dekorativ, man kunne få den, desto mere imponerende var den.

Faktisk så valgte disse kvinder ofte at sove siddende i sengen, så de ikke ødelagde deres frisure.

Så glemmer vi lige, at det næppe lugtede særligt godt, og at der nok boede kryb i håret, fordi de sjældent gik i bad, men flot kunne det se ud.

Selvfølgelig er der langt fra det romantiske Frankrig i gamle dage til at lave håropsætning i Århus Nord, men derfor kan man jo godt blive inspireret af de tidligere tider til, hvordan man gør den slags.

Nogle gange kommer det jo an på moden, om man sætter håret op, og noget hår er det lettere at gøre på end andet; og så er der dem igen, der godt kan lide at skille sig ud, så de sætter deres hår op næsten til hverdag.

Nu om dage har man jo remedier til at gøre den slags, der gør, at man stort set kan gøre det selv, end at man skal have utallige assistenter og et stålnet opsat til holde håret på plads.

Nogle gange går man planken helt ud med at sætte håret op, fordi man gerne vil ligne en person fra en film, en tegneserie eller noget lignende, men det kan så være noget, som man gør til en anledning, men som man ikke benytter sig af i det daglige, da det vil tage for lang tid – og ikke ser så pænt ud igen.

Men hvem ved, måske ender moden snart med at diktere, at det handler om at kunne sætte håret virkelig højt op igen.