Hvorfor få rettet tænder med Invisalign?

Hvorfor få rettet tænder med Invisalign?

Måske er du tøvende over for tandregulering fordi du allerede som barn har gennemgået pinefulde forløb med de såkaldte ”togskinner”, eventuelt supplere med ulækre gane bøjler, nakketræk, elastikker og lignende tortur instrumenter.

Men her skal du huske at der er sket rigtig meget inden for tandretning siden dengang. Nu om stunder kan det faktisk lade sig gøre at opnå rigtig flotte resultater med usynlige tandbøjler. Disse består af transparente plastik skinner som er tilpasset netop din mund og dine tænder. Og der er rigtig mange fordele ved at benytte de usynlige tandbøjler fra Invisalign frem for de traditionelle bøjler.

Når du benytter Invisalign som metode til tandregulering vil andre slet ikke kunne se at du har bøjle på. Du vil kunne smile og tale ganske som hvis du ikke havde bøjle, og du behøver ikke at bekymre dig om hvorvidt der sidder madrester fast i bøjlens metalliske dele. Invisalign er nemlig slet ikke forsynet med sådanne. Når du skal spise eller børste tænder tager du simpelt hen dine Invisalign skinner ud af munden. Og skinnerne kan let renses med en tandbørste og skylles med vand inden de sættes i igen.

Hvordan foregår en tandregulering med Invisalign?

Når du skal have rettet tænder ved hjælp af Invisalign vil din tandlæge først tage aftryk af din over og undermund. Disse aftryk scannes ind i et computer program med en 3D scanner. De resulterende billeder kan anvendes i forbindelse med en virtuel udformning af det færdige resultat og hvert enkelt mellemliggende trin.

Her ud fra støbes så de skinner du skal bruge i løbet af behandlingens forløb. Skinnerne skal skiftes ud cirka hver fjortende dag og vil således gradvist rykke dine tænder på plads.

Du kan læse meget mere om tandregulering med Invisalign hos You Smile I Smile på hjemmesiden https://yousmileismile.dk/