Ikke en trylleplante

Måske er det ikke en trylleplante – men man skulle næsten tro det. Aloe vera kan lidt af hvert og mere til. Du kan bruge aloe vera i din daglige sundhed som både hudpleje, kosttilskud og hygiejne. All-round planten bliver hurtig uundværlig, når du først har fået øjnene op for, hvad den alt kan hjælpe med. 

 

Hvad kan aloe vera egentlig?

Det er måske nemmere at spørge, hvad aloe vera IKKE kan bruges til. Den ekstremt nyttige plante er både sårhelende, velegnet til hudpleje og så hjælper den på fordøjelsen. 

Når du brænder eller skærer dig…

Mange kender aloe vera som en god ven, når solens stråler har været lidt for skarpe. Den sårhelende effekt, der kendetegner plantens saft, virker både lindrende på solskoldet hud og reparerende ved forbrænding eller snitsår. En hurtigt dyp med fingeren i aloe veraens saft, når køkkenkniven smutter under madlavningen, får såret på fingeren til at hele hurtigere og pænere. Det samme gælder for solskoldet hud. 

Hvordan får du en smukkere hud?

Også i hverdagen kan du pleje din hud med den effektive plantesaft. Som en del af din daglige hudplejerutine vil saften berolige din hud, rense den og fugte. Som håndpleje i form af håndvask eller creme, vil dine hænder blive blødere og mere fugtede efter blot kort tids brug. Din hud elsker kort sagt det velgørende aloe-saft fra planten. Køb færdige hudplejeprodukter med aloe vera til din daglige rutine. 

Få en bedre fordøjelse

Indvendigt kan du også få gavn af planten. Som drik eller blot få dråber i noget vand kan du forbedre din fordøjelse markant. En sidegevinst er for mange et naturligt vægttab og mere velbefindende.

Pas dog på med de rette doseringer – for meget af den virksomme saft kan virke ekstremt afførende og i værste fald give mavesmerter. Vælg evt. en færdigblandet aloe-drik, hvor du nøje kan følge doseringen.