Man kan ende med at se lidt gakket ud med en paryk

06 april 2021 anders_lundtang_hansen

Nogle parykker er bestemt lavet til at være sjove, da de er eksorbitante og frembrusende i ofte både deres farve og facon, hvor de skal karikere en tendens, en stereotyp eller måske en karakter.

Men parykker er jo også den slags, som man har på hovedet, der er lavet af ægte hår – hvor førstnævnte kan være lavet af kunstige materialer, så de kan laves billige – da de skal gøre det ud for det hår, som man ellers ikke har.

Man har måske noget tyndt hår, og man vil ikke klippe sig skaldet, eller man har mistet noget hår i en ulykke, så man vil have en paryk, der minder om ens hår, til ens eget hår vokser ud igen.

Måske har man ligefrem været igennem et sygdomsforløb eller er midt i det, så man har mistet håret, hvorfor man har brug for en paryk til at gøre det ud for ens hår.

Måske narrer man ikke andre med det, men det er heller ikke pointen: man gør det for at opretholde ens egen selvopfattelse af, at man har hår og kan genkende sig selv i spejlet, som man så ud, før man blev syg, og som man gerne vil se ud, når man bliver rask.

Parykken skal så måske lige rettes til i begge tilfælde

De kunstige parykker, der er mere til gak og gøgl, gør det ikke så meget, hvis de sidder skævt, da det måske er med til at give den karakter eller rolle, man skal spille, liv, så længe parykken bare bliver på hovedet.

En paryk i Holbæk af begge arter kan måske finde, om det er til alvor eller sjov, om man så skal kigge efter dem i butikker, online eller et helt andet sted for at får nogle hår/dun på hovedet.

Hvis det er med til at give en en god opfattelse af sig selv, så skal man da bare benytte sig af en paryk!

Flere nyheder