Værd at vide om diamanter

Diamanter er den mest brugte sten der blandt andet bruges til smykker. Diamanter bruges også i mange andre områder på grund af den hårdhed, som er en del af diamanternes varemærke. Diamantens hårdhed betyder også, at det er muligt at ridse navne og datoer ind i f.eks. vielses- og forlovelsesringe. Du kan finde smukke eksempler på diamanter her https://caratdiamanter.dk/ Selv institutioner som NASA bruger diamanter i deres instrumenter og elektronik og det er en af de bedste varmeledere.

Når man skal vurdere en diamant kigger man på de 4C’er, carat, color, clarity og cut. Eller på dansk carat (vægt), farve, klarhed og slibning. Jo hvidere og klare en diamant er, jo højere bliver den vurderet. Men det er en meget forenklet vurdering for antallet af helt gule diamanter, som er i den anden ende af skalaen er så sjældne, at de alene af den grund er værdifulde. Der findes samtidig også diamanter i enhver farve, men de er så sjældne at man ofte kun finder et par stykker om året.

De fleste og største diamanter er fundet i Afrika

Selvom der er fundet diamanter i mange tusinde år og de alle dage har været værdsatte som meget værdifulde er Afrika, verdens ældste kontinent, det sted hvor mange af de største og mest sjældne diamanter er fundet. Især Sydafrika har været et område, hvor der er fundet mange. Verdens største diamant blev fundet i Sydafrika i 1905 og var på hele 3106 carat. Den blev omdannet til hele 105 forskellige diamanter og den største på 530,2 carat, er idag en del af de britiske kronjuveler og bliver kaldt Afrikas stjerne.

Til sammenligning er den største røde diamant på 5,11 carat og den hedder Moussaieff og den største blå der hedder “the blue hope” er på 45,52 carat. Der er lang vej op til de 530,2 carat, som Afrikas stjerne er på.